Over Open Boek

Open Boek staat niet alleen voor transparantie in de cijfers. Nee, wij als team, de mensen achter het bedrijf, zijn stuk voor stuk ook allemaal een open boek. We zijn geen strenge accountants die je op de vingers tikken als we iets verkeerds zien in je administratie.

Nee, wij zijn jouw finance team. We staan naast je, niet boven je. We helpen je waar we kunnen, voorkomen zoveel mogelijk jargon en we maken zelfs grapjes als het even kan. Dat terwijl we tegelijkertijd ook je boekhouding op orde brengen, je voorzien van het beste strategische advies en de belastingdienst blij maken uit jouw naam. 

OPEN BOEK

“Because behind every successful business is a great accountant.”

Toen ik, Mare, Open Boek begon...

Ik ben Mare Kutanovska, het gezicht en de eigenaresse van Open Boek. Afgestudeerd in Bedrijfseconomie en dus – jawel – dol op cijfers. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik gefascineerd was door cijfertjes. Volgens mij kon ik eerder rekenen dan schrijven, dus toen ik later voor een studiekeuze stond, waren twee keuzes heel logisch: bedrijfskunde of accountancy.

Na een jaar bedrijfskunde, besloot ik te switchen. Want ondernemerschap fascineerde me net zo, alleen dan wel de financiële kant. Ik werkte dan ook jarenlang bij diverse accountantskantoren, waar ik veel leerde. Niet alleen over het vak maar vooral ook waar ondernemers echt behoefte aan hebben.

Ondernemers werden wel goed geholpen, maar vaak begrepen ze geen snars van wat het kantoor voor ze deed. Boekhouden was vooral iets wat niet leuk was, wat ingewikkeld was, met oneindig veel Excel bestanden bijhouden en met jargon… Vooral heel veel boekhoudersjargon.

"De cijfers, de financiën van een bedrijf vormen de fundering"

Dat moest anders! Want de cijfers, de financiën van een bedrijf vormen de fundering. Het is het bestaansrecht van een onderneming. Als ondernemer moet je op de hoogte zijn van je inkomsten en je uitgaven, van de belasting die je moet betalen en hoe je er financieel voor staat. Boekhouden moet alles behalve vaag zijn. 

Met dit in gedachte ontstond in 2010 Open Boek, mijn eigen boekhoudkantoor. Mijn doel met Open Boek? Nou, zoals de naam zegt: boekhouden vanuit openheid, transparantie en helderheid. Geen moeilijke excelbestanden en rompslomp, maar werken met efficiënte software die boekhouden makkelijk maakt. Geen jargon waardoor je niets begrijpt van je boekhouding, maar absolute helderheid waardoor je meteen aan de slag kunt met ons strategisch advies.

Mijn doel met Open Boek? Nou, zoals de naam zegt: boekhouden vanuit openheid, transparantie en helderheid.

Onze boekhoudhelden & administratie-tijgers

Dit is het team achter Open Boek. Oftewel de boekhoudhelden en administratietijgers die jouw team finance vormen als je met ons samenwerkt. Een sterk team waarin iedereen eigen kwaliteiten heeft.

Dit is Hanneke.

Hanneke is het langst in dienst bij Open Boek. Een ervaren boekhouder waar je op kunt rekenen en die altijd voor je klaarstaat.

Dit is Sandra.

De fiscaal adviseur waar je als ondernemer op hoopt. Ziet meer belastingvoordeel voor jouw bedrijf dan de belastingdienst zelf.

Dit is Sindy.

Sindy is boekhouder én kameleon. Ze weet zich als geen ander te verplaatsen in onze klanten!

Dit is Maaike.

De onderzoeker van het team. De Chef Sherlock die weet hoe strikt de belastingdienst en de FIOD (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) zijn en je dus uit de problemen houdt.

Jouw naam hier?

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega's. Stuur gerust een bericht om kennis te maken.

Werk met ons. Begroot, groter, grootst.

Bij Open Boek heb je één contactpersoon. Iemand die jouw aanspreekpunt is, jouw boekhouding en je bedrijf kent. De persoon die voor jou spart met het team, vragen uitzet en je helpt. Geen zorgen dus over de grootte van het team – persoonlijk contact is een grote prioriteit voor ons.

ADVIES OVER WELK PAKKET BIJ JE PAST?

Je bent altijd welkom om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dat doen we makkelijk en snel online. Zodat Mare je kan voorzien van het juiste advies. Helemaal gratis, zonder moeilijk boekhoud-jargon en met veel liefde voor jouw boekhouding.

Over Hanneke

Ik ben Hanneke en sinds 2018 aan het werk voor Open Boek. De perfecte balans tussen cijfers en mensen, zowel onze klanten als het Open Boek team, is wat mijn werk zo leuk maakt.

Ik hou van hard werken, ben flexibel en geloof dat serieuze zaken prima samen gaan met een lach.

Over Sandra

ik ben Sandra en werk sinds begin 2023 in het gezellige team van Open Boek.
Sinds het behalen van mijn diploma Fiscaal Recht & Economie in 2015 ben ik werkzaam als assistent accountant en adviseur en heb ik veel ervaring opgedaan.

Ik bijt me vooral vast in de controle van de boekhouding en adviesgesprekken.
Mijn persoonlijke doel? De klant mee nemen in zijn/haar boekhouding, zodat deze snapt wat er in de jaarrekening staat en hierop kan anticiperen.

Over Sindy

Sinds 2016 ben ik zelfstandig boekhoudster en sinds 2023 werk ik met veel plezier in het supergezellige team van Open Boek. Dit werk geeft mij de vrijheid om – tussen de cliënten door – mijn zelfvoorzienende leventje verder uit te bouwen.

Nog voor ik de computer open trek, zijn er 26 kippen gevoerd en rond de lunch moet er eerst geoogst worden, voordat het op mijn bord belandt. In mijn vrije tijd verdiep ik me in de studie van ‘levende bodem biologie’, waardoor ik een fascinerend inzicht krijg in de verborgen wereld onder onze voeten.

Over Maaike

Hi, ik ben Maaike! Sinds april 2023 werk ik voor Open Boek. Ik vind het leuk om voor Open Boek te werken, omdat de sfeer informeel en gezellig is en collega’s altijd bereid zijn om elkaar te helpen.

Ik ben een echte cijfernerd. Ik houd ervan om uit te zoeken hoe iets zit en ervoor te zorgen dat het tot op de cent nauwkeurig klopt.