Word onze nieuwe collega bij Open Boek!

We zijn per direct op zoek naar een assistent accountant (ZZP).

Geen vaag vakjargon en ellenlange excel-bestanden vol cijfers, maar heldere taal en deskundig advies. Toen Mare in 2010 met Open Boek begon was dat het doel. En bijna 15 jaar na dato is Open Boek uitgegroeid tot een warm en hecht bedrijf met honderden klanten door heel Nederland, veelal ondernemers die actief zijn de creatieve sector.

Vanwege deze groei zijn wij per direct op zoek naar een assistent accountant (ZZP).

Waarom passen jij en Open Boek bij elkaar?

Het allerbelangrijkste is dat jij je kunt vinden in de kernwaarden van Open Boek; openheid, transparantie en helderheid. Zo gaan we met onze klanten om, maar zo gaan we ook met elkaar om. Door onze klanten worden deze kernwaarden bijzonder gewaardeerd. Dat is de reden dat steeds meer bedrijven kiezen voor Open Boek.

We zijn altijd bereikbaar en staan schouder aan schouder met onze klanten, waardoor we naast ‘boekhouder’ vooral ook als strategisch adviseur worden gezien. Geen moeilijke taal en tabbladen vol cijfers, maar concreet, begrijpelijk en transparant. Dat is geen verkooppraatje, maar dat is wie we zijn. En dat is dus wie jij bent. 

Als team werken we intensief met elkaar samen, dus we vinden het belangrijk dat we echt dezelfde taal spreken (en soms ook onbedaarlijk kunnen lachen met elkaar). Wij doen dingen graag op z’n Rotterdams; nuchter, open en direct. En met humor. Uren vergaderen en om de hete brij heen draaien, da’s niet zo ons ding. 

Naast humor, elkaar feedback geven (en kunnen ontvangen), houden van een open en transparante werkomgeving maar bovenal zeer klant gericht kunnen werken, herken jij jezelf hierin:

  • Je hebt aantoonbaar HBO-niveau (in boekhouding of administratie)
  • Je bent ruimschoots ervaren in het zelfstandig opstellen van jaarrekeningen voor BV’s. 
  • Je hebt ervaring met werken in Snelstart, Excel en Word. 
  • Het zou zeer fijn zijn als jij met Nextens, Fiscaal Online, Moneybird en Gekko gewerkt hebt.
  • Bij voorkeur ben je woonachtig in Zuid-Holland.

Dit verwachten we van je:

  • Je verwerkt en controleert administraties in Snelstart, Moneybird en Gekko.
  • Je stelt financiële rapportages in Excel en in rapportagesoftware op.
  • Met fiscaal online dien je BTW-aangiftes in.
  • Je stelt jaarrekeningen voor eenmanszaken tot complexe BV’s op.
  • In Nextens stel je aangiften inkomstenbelasting & vennootschapsbelasting op.
  • Je onderhoudt contact met klanten via telefoon, e-mail en soms via Zoom of live.

Wat mag je van Open Boek verwachten?

Let op! Voor deze positie zijn wij dus op zoek naar een ZZP’er.

(Dus ben jij momenteel ZZP’er of heb je ambitie om vanuit loondienst ZZP’er te worden, voel je ook dan vrij om te reageren, wij begeleiden je in dat geval in het proces naar het ZZP-schap).

We zijn op zoek naar iemand voor 24 tot 40 uur per week en we starten initieel met een opdracht voor de duur van 12 maanden, met de optie tot verlenging voor onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid. Qua tarief schalen we je in aan de hand van jouw concrete en relevante werkervaring.

Binnen Open Boek werken we voornamelijk vanuit huis, maar is er altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van een flexplek bij Spaces (in zowel Rotterdam als Amsterdam).

Daarnaast krijg je een budget voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een reiskostenvergoeding (van €0,21 per km) en intensieve coaching on-the-job (we laten je niet zomaar aan je lot over). 

Tot slot, niet geheel onbelangrijk bovendien; We hebben geen kantoorhond, noch een tafeltennistafel, maar wel met enige regelmaat uitjes, etentjes en een super leuk, gedreven team met fijne en deskundige collega’s. Ook dat, of misschien wel juist dat, is Open Boek!

Interesse?

We vinden het leuk om je te leren kennen! Als jij je herkent in Open Boek en de functie, stuur dan even een korte motivatie waarin jij jezelf voorstelt en aangeeft waarom je denkt bij Open Boek te passen. Uiteraard lichten wij onze kernwaarden en hoe deze er in de praktijk uitzien verder toe in een persoonlijk gesprek!

We kijken ernaar uit om van je te horen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

stay up to date

All things finance-mailing

Wist je dat we deze artikelen en de laatste actualiteiten ook maandelijks per mail versturen? Schrijf je hier gratis in voor de All things finance-mailing van Open Boek.